KILPAILUMÄÄRÄYKSET
WIURILA GOLF – KILPAILUMÄÄRÄYKSET
Voimassa 8.6.2022 alkaen
Seuraavat kilpailumääräykset yhdessä kilpailutoimikunnan laatimien kilpailukohtaisten lisäysten ja täsmennysten kanssa ovat voimassa kaikissa Wiurila Golfin kilpailuissa.
- ILMOITTAUTUMINEN
Kilpailuun ilmoittaudutaan ensisijaisesti NexGolfin kautta. Caddiemasterille puhelimella, sähköpostilla tai muulla tavoin ilmoittautuessaan pelaaja on itse velvollinen tarkistamaan ilmoittautumisensa rekisteröinti NexGolfista ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Viikonlopun kilpailuihin ilmoittautuminen päättyy edeltävänä torstaina klo 18. Muihin kilpailuihin ilmoittautuminen päättyy kilpailukutsussa ilmoitettuna aikana.
- OSANOTON PERUUTTAMINEN
Peruutus on tapahduttava ennen ilmoittautumisajan päättymistä, sen jälkeen kilpailija on velvollinen maksamaan kilpailumaksun, mikäli hänellä ei ole hyväksyttävää syytä tai ei ole ilmoittanut lainkaan poisjäännistä.
- JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN
Jälki-ilmoittautuneita otetaan vain mahdollisuuksien mukaan poisjääneiden tilalle tai jo arvottuihin vajaisiin ryhmiin. Jälki-ilmoittautuneilta peritään kilpailumaksun lisäksi 5€.
- POISJÄÄNTI ”NO SHOW”
Jos kilpailija jättää saapumatta WGCC Ry:n järjestämään kilpailuun ilmoittamatta tai ilman pätevää syytä, seuraa siitä kilpailukielto kyseiseen kilpailuun seuraavana vuonna. Kilpailija voi esittää halutessaan kilpailutoimikunnalla lieventäviä asiahaaroja, joiden perusteella kilpailutoimikunnan on mahdollista lieventää rangaistusta.
- LÄHTÖJEN ARVONTA
Kilpailun lähdöt arvotaan lähtöaikatoiveita mahdollisimman hyvin noudattamalla. Kilpailun järjestäjällä on oikeus järjestellä lähtöjä esimerkiksi seuraavien syiden takia: Pelin sujuvuus (tasoitus, pelinopeus) tai aloittelevan kilpailijan turvallisuuden tunne (peliseura). Lopullisen lähtölistan oikeellisuus ja tiedottaminen on kilpailun järjestäjän vastuulla. Lähtölistaan ei tehdä julkistamisen jälkeen muutoksia kuin poisjäännin tai jälki-ilmoittautumisen takia.
- PELINOPEUS (Sääntö 5.6)
Jokaiselle reiälle annetaan maksimipeliaika, joka perustuu reiän pituuteen ja vaikeuteen. Näistä ajoista muodostuu pelaamisen aikataulu, jota pelaajien ei tulisi ylittää.
Mikäli pelaajaryhmä jää kilpailun aikataulusta tai, muiden kuin ensimmäisen kilpailuryhmän kyseessä ollessa, enemmän kuin lähtövälin verran edellä pelaavasta ryhmästä, heidät voidaan asettaa aikatarkkailuun. Aikatarkkailusta ilmoitetaan ryhmälle. Mikäli pelaaja ollessaan aikatarkkailussa käyttää lyöntiinsä enemmän aikaa kuin 30 sekuntia, mutta alle 40 sekuntia, siitä hetkestä lähtien, kun on hänen vuoronsa lyödä, saa pelaaja rangaistuksen pelin viivyttämisestä seuraavasti:
Lyöntipeli | Reikäpeli | |
1. rikkomus: | Varoitus | Varoitus |
2. rikkomus | Toinen varoitus | Toinen varoitus |
3. rikkomus: | Yksi rangaistuslyönti | Reiän menetys |
4. rikkomus: | Kaksi rangaistuslyöntiä lisää | Reiän menetys |
5. rikkomus: | Tuloksen hylkääminen | Tuloksen hylkääminen |
Mikäli pelaaja ollessaan aikatarkkailussa käyttää lyöntiinsä enemmän aikaa kuin 40 sekuntia siitä hetkestä lähtien, kun on hänen vuoronsa lyödä, saa pelaaja suoraan yhden lyönnin rangaistuksen pelin viivyttämisestä kolmella ensimmäisellä rikkomuskerralla ja sen jälkeen edellä olevan taulukon mukaisesti.
Aikatarkkailua tekevät vain tuomarit. Lyöntiin käytettävän ajan mittaaminen alkaa, kun tuomarin mielestä on pelaajan vuoro lyödä.
Aikatarkkailu päättyy tuomarin ilmoituksesta tai kun ryhmä saavuttaa aikataulun tai edellä menevän ryhmän. Mikäli ryhmä joutuu aikatarkkailuun useamman kerran kierroksen aikana, edellisen aikatarkkailun rangaistukset huomioidaan seuraavassa aikatarkkailussa.
Edellä mainitun lisäksi pelaajaa voidaan aikatarkkailla ilmoittamatta siitä pelaajalle riippumatta siitä onko hänen ryhmänsä jäljessä tai ei. Mikäli pelaaja tällöin käyttää aikaa lyönteihinsä enemmän kuin 60 sekuntia, hän saa rangaistukset samalla tavalla kuin hän olisi aikatarkkailussa (30-40 sek.).
- Tilapäiset kiinteät haitat (TIO)
Toimikunta määrittelee tilapäiset kiinteät haitat ennen kutakin kilpailua. Mallipaikallissääntö F-23 on voimassa.
- Pelin keskeyttäminen (Sääntö 5.7)
Seuraavia signaaleja käytetään pelin keskeyttämiseksi ja jatkamiseksi:
•Välitön pelin keskeyttäminen vaarallisen tilanteen vuoksi: | Yksi pitkä sireenin ääni |
•Tavanomainen pelin keskeyttäminen: | Kolme peräkkäistä sireenin ääntä |
•Pelin jatkuminen: | Kaksi peräkkäistä sireenin ääntä |
Huomautus: Mikäli peli keskeytetään välittömästi vaarallisen tilanteen vuoksi, myös kaikki harjoittelualueet suljetaan välittömästi.
- Harjoittelu (Sääntö 5.2)
Lyöntipelissä sääntöä 5.2b muokataan seuraavasti: Kilpailupäivänä pelaaja saa harjoitella kilpailukentällä ennen kierrosta tai kierrosten välissä.
- Kuljetus
Kierroksen aikana pelaajan tai caddien tulee kulkea jalkaisin, paitsi jos toimikunta tai kilpailun johtaja on myöntänyt luvan tilapäiseen moottoroituun kuljetukseen tai hyväksyy sen myöhemmin. Pelaajalla, joka on pelannut tai tulee pelaamaan lyönti ja lyöntimatka -rangaistuksella, on aina lupa moottoroituun kuljetuksen. Pelaaja saa yleisen rangaistuksen jokaiselle väylälle, jolla rikkoo tätä paikallissääntöä. Jos rike tapahtuu kahden väylän välillä, rangaistus koskee seuraavaa pelattavaa väylää.
Golfauton käyttö kilpailuissa on oletuksena kielletty. Golfauton käyttö voidaan sallia kilpailukohtaisesti voimassa olevin lääketieteellisin perustein kilpailutoimikunnan enemmistön tai kilpailun johtajan luvalla. Poikkeukset määritellään kilpailukohtaisissa määräyksissä. Lupa auton käyttöön on haettava hyvissä ajoin ennen kilpailua.
- Tuloskortin palauttaminen
Pelaajan katsotaan palauttaneen tuloskorttinsa toimikunnalle, kun hän on poistunut tuloskorttien jättämiseen varatulta alueelta, Scoring Arealta.
- Tasatulosten ratkaiseminen
Tasatulokset ratkaistaan toimikunnan kilpailumääräyksissä ilmoittamalla tavalla.
- Pistebogey: 1. alhaisempi tasoitus, 2. matemaattinen menetelmä
- Tasoituksellinen lyöntipeli: 1. alhaisempi tasoitus, 2. matemaattinen menetelmä
- Tasoitukseton lyöntipeli: matemaattinen menetelmä, mutta seuran mestaruuskilpailussa tasatilanteessa kilpailun voittaja ratkaistaan välittömästi suoritettavalla “sudden death”-uusinnalla.
- Kilpailun tai ottelun tulokset – Kilpailun päättyminen
Kilpailu tai ottelu katsotaan päättyneeksi, kun palkintojenjaon päättymisestä on kulunut 15 minuuttia tai ottelun tulos ja/tai kilpailun tulokset on laitettu ilmoitustaululle.
- Palkinnot
Pelaajalle, jolla ei ole aktiivista tasoitusta ei jaeta palkintoja tasoituksellisessa kilpailuissa.
- Käyttäytyminen
Mikäli pelaaja käyttäytyy epäurheilijamaisesti, toimikunta voi rangaista pelaajaa. Epäurheilijamaista käytöstä on mm.:
- Kentänhoidon laiminlyönti (esim. jättää hiekkaesteen haravoimatta tai turpeet laittamatta takaisin)
- Epäasiallinen kielenkäyttö
- Mailan heittäminen tai muu vaarallinen käsittely
- Kentän, kaluston tai muun omaisuuden vahingoittaminen
- Toisen pelaajan, toimihenkilön tai muun henkilön solvaaminen
Toimikunta käsittelee kunkin tapauksen erillisenä. Mahdollisia rangaistuksia ovat: varoitus, yhden lyönnin rangaistus, yleinen rangaistus, tuloksen hylkääminen ja määräaikainen kilpailukielto.