PUHEENJOHTAJAN JA KAPTEENIN PALSTAT

Puheenjohtajan Terveiset 17.8.2021

Kilpagolfia ja Golf Kilpailuja ja reissujakin!

Golfiin kuuluu olennaisena osana erilaiset kilpailut. Olemme tällä kaudella saaneet seurata suomalaisgolfarien menestystä sekä Euroopan Tourilla että LPGA ja LET toureilla. Voittoja ja kärkisijoituksia on saatu ja onkin huomattavasti jännempää katsoa kisoja kun suomalaiset ovat mukana kärkikamppailuissa. Joskus jopa vilahtavat televisiossa… LET Tourin kisaa Aura Golfissa olivat jotkut jäsenemme jopa paikan päällä katsomassa ja siellä sitä saakin parhaan käsityksen millä tavalla sitä palloa mantereen huippukisoissa lyödään. Ja kun vielä voittokin tuli kotiin Matilda Castrenilleniin mikä olisi ollut parempaa golfviihdettä!

Golfseuroissa pidettiin mestaruuskisoja viime ja edellisenä viikonloppuna. Ilolla seurasin Wiurilan nuorison esiinmarssia miesten sarjassa. Muutaman Mid pelurin puuttuessa nuoriso kaappasi koko palkintopallin itsellensä ja hyvä niin! Naisten ja seniorien puolella mentiin enemmän tuttujen kärkihenkilöiden tahtiin. Tänäkin vuonna jaoimme mestaruuskisat kahteen viikonloppuun, jotta mahdollisimman usealla olisi mahdollisuus osallistu useampaan sarjaan. Näin saimmekin lisää osallistujia houkutelluksi, vai oliko seuran tarjoamalla lounaalla osuutta asiaan? Kilpailuja kun ei oikein voi järjestää, jos ei osallistujia ole tarpeeksi. Tämän ongelman kanssa painivat useat golfseurat ja ratkaisu löytyy pelaajista itsestään. Innokkaan paimiolaisgolfarin Toni Alsilan sanoin: ”Mestaruuskilpailut on se kisa missä golftaso mitataan.” Olen Tonin kanssa samaa mieltä. On aivan erilaista, mutta samalla myös kiehtovaa pelata kilpakumppaneita vastaan, kun jokaista lyöntiä joutuu jännittämään ja miettimään samalla järkevintä pelistrategiaa. Toivonkin useamman pelurin haastavan itsensä kerran vuodessa myös näihin kisoihin. Tämä sama toteutuu myös reikäpeleissä, jotka nekin ovat jo edenneet välierävaiheeseen ja junioripainotteiselta sielläkin loppuratkaisut näyttävät. Toki kokenut kilpailija ja moninkertainen mestari Lari saattaa vielä asettaa kapuloita rattaisiin.

Golfiin kuuluvat myös tasoitukselliset kilpailut ja erilaiset pari- ym joukkuekilpailut. Toivottavasti niihin löytyy myös paljon innokkaita osallistujia. Harmittavana piirteenä viime vuosina on tullut tasoitusten tarkoituksellinen manipulointi ja muista seuroista kuultu huijaaminen esim ”taskupallojen” muodossa. Seurojen kapteenit pitävät yhteyttä säännöllisesti toisiinsa ja yrittävät löytää ratkaisuja näiden pois kitkemiseksi. Itselläni ei riitä ymmärrystä sääntöjen tietoiseen rikkomiseen tai tasoituksen tarkoitukselliseen manipulointiin. Näihin tulemmekin puuttumaan seurassamme jatkossakin tiukasti Golfliiton kanssa yhteistyössä. Onneksi nämä ovat kuitenkin harvinaisia ilmiöitä ja alkukaudesta kannustamamme tasoituskierrosten pelaaminen on hyvällä tasolla Wiurilassa.

Katsokaapa myös kilpailukalenteriin ja siellä olevia reissuja. Loimijoen reissu ja ”Ämmien reissu” kaipaavat lisää osallistujia. Samoin vähemmän pelanneille suunnattu Matalan kynnyksen kilpailu on jo ensi viikolla. Tämä on tarkoitettu tasoituksella 36-54 pelaaville jäsenillemme. .Näitä on jäsenistö pyytänyt ja nyt niitä olisi. Mukaan ja matkaan vaan!

Mukavaa pelikauden jatkoa kaikille Wiurilalaisille huippukuntoisella kentällämme!

Mika Aitio, PJ

 

Uuden kapteenin tervehdys 15.4.2021

Tervehdys

Aloitin seuran kapteenina vuosikokouksen valitsemana helmikuun lopulla. Kiitos kaikille luottamuksesta. Golfia olen pelannut reilut 20 vuotta, joista Wiurilan jäsenenä vuodesta 2007 saakka. Kiitos edeltäjälleni Veli-Matti Toivoselle asiantuntevasta perehdytyksestä tehtävässä alkuun pääsemiseksi.

Kausi 2021 on saatu mukavasti käyntiin Wiurilassa ja kenttä ollut täynnä varsinkin viikonloppuisin. Lähtöaikojen kanssa ei vielä ole pystytty toimimaan ihan normaalisti jatkuvan aamupakkasriskin takia.

Talven jäljiltä kenttä on edelleen haavoittuvassa kunnossa, joten muistetaan kaikki ja muistutetaan kaveriakin kentän kunnosta huolehtimisesta - korjataan vähintään omat lyönti- ja alastulojäljet. Muiden jättämien jälkien korjaaminenkaan ei ole kielletty. Myös oman ryhmän kannustaminen jälkien korjaamiseen (positiivisessa hengessä) sataa kaikkien pelaajien yhteiseen laariin.
Miten ja miksi korjata alastulojälki: https://youtu.be/x1UWnpv3woU. Pallon alastulojälki tulisi korjata heti jolloin viheriön ruoho korjaantuu jopa päivässä, muussa tapauksessa ruohon korjaantuminen voi kestää viikkoja.

Kentällä on alkukaudella siirtosääntö, jonka on ilmoitettu olevan voimassa koko yleisellä pelialueella. Tämä auttaa kentän kunnossa pysymisessä, mutta jos lyhyeksi leikatun alueen ulkopuolella siirtosääntöä käyttää, niin kierros ei ole esim. tasoituskelpoinen (https://www.wgcc.fi/paikallissäännöt , SIIRTOSÄÄNTÖ (E-3)). Voimassa oleva siirtosääntö ei myöskään anna oikeutta vapautua viheriöiden ilmastureiästä.
Remontissa olevan vanhat bunkkerit ovat toistaiseksi korjattavaa aluetta, vaikka niistä sininen paalu tai maalaus vielä onkin puuttunut.

Muistetaan kaikki myös edelleen, että korona ei ole vielä ohi eli noudatetaan ohjeita, pidetään etäisyyksiä, sekä käytetään maskia aina Wiurilan sisätiloissa.

Kauden avauskilpailu Kapteenin Kierros lähestyy. Kisa pelataan sunnuntaina 25.4 ja ilmoittautuminen päättyy torstaina 22.4 kello 18:00. Jäsenet isolla joukolla mukaan.

Ja pelataan kaikki ahkerasti niitä tasoituskierroksia – on mukavampi esim. osallistua kilpailuihin, kun tietää oman tasoituksensa olevan kohdillaan.

Seuratkaahan aktiivisesti seuran WEB-sivuja, Facebookia ja Instagramia.
Ja olkaa yhteyksissä minuun tai muihin hallituksen jäseniin kun jokin seuraan liittyvä asia askarruttaa.

Terveisin
Tommi Tuusa, Kapteeni

 

 

Uuden puheenjohtajan tervehdys 31.3.2021

Moi
Vihdoinkin on aika kaivaa golfvarusteet ja suunnata kentälle! Jos ei takatalvi iske niin Pääsiäisenä pelataan täysillä lähdöillä.. Aloitin WGCC ry:n Puheenjohtajana helmikuun lopulla ja alkuhämmennyksen häivyttyä seurassa on päästy hyvään vauhtiin eri toiminnoissa. Kiitokset edelliselle hallitukselle ja puheenjohtaja Minnalle asioiden hyvästä hoidosta ja valmisteluista. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Tärkeimpänä tehtävänä puheenjohtajalla on varmistaa, että toimintasuunnitelmaa toteutetaan suunnitelman mukaisesti ja samalla tietenkin olla mukana suunnittelemassa uutta. Hyvän yhteistyön varmistaminen ja toteuttaminen Osakeyhtiön kanssa varmistaa myös jäsenistölle sujuvan pelaamisen alueen ykköskentällä.
Kausi 2021 aloitetaan edellisen kauden tapaan Koronapandemian aiheuttamia rajoitteita noudattaen. Toivonkin kaikkien ottavan omassa toiminnassaan nämä huomioon ja kunnioittavan kenttäyhtiön asettamia ohjeita. Yhdessä saamme pidettyä kentän avoinna ja pääsemme nauttimaan keväästä golfin parissa. Muistathan myös alusta lähtien huolehtia siitä, että kenttä jää samaan tai parempaan kuntoon pelattuasi kierroksen. Näin varmistat omalta osaltasi kaikkien pelinautinnon.
Jos et ole vielä maksanut jäsenmaksua niin toimi heti! Jäsenmaksulaskun löydät sähköpostistasi ja jatkossakaan emme lähetä enää paperisia laskuja. Muista tarkistaa roskapostikansiosi jos et löydä laskuasi.  Jäsenmaksuun sisältyy tänäkin vuonna etuja, esim holarivakuutus. Tutustukaa etuihin ja aktivoikaa ainakin se vakuutus, sillä joku tekee tänäkin kesänä holarin tai holareita, vaikka ei välttämättä peräkkäisillä kierroksilla. Läheltä seuranneena voin kertoa, että vakuutuksen aktivointi kyllä kannatti.    
WWW-sivuilta löytyy tämän vuoden toimintasuunnitelma ja eri toimintojen alle päivittyy tietoja sitä mukaa kun päivämäärät ym varmistuvat. Tarkoituksenamme on tasapuolisesti aktivoida eri ryhmiä mukaan toimintaan. Juniorit, seniorit, vähemmän pelanneet, äijät ja naiset, kilpailijat sekä kaikki muutkin reippaasti mukaan toimintoihin tutustumaan.  Ottakaa seurantaan myös Wiurilan Golf Country Club Facebook sivu, jonne päivitetään myös sekä seuran, että yhtiön asioita. Tuokaa myös ystäviä ja tuttuja kokeilemaan reippaasti golfia. Alkeiskursseja järjestetään Pro Miikan johdolla huhtikuun lopusta lähtien tasaiseen tahtiin.

Pelatkaa paljon, käyttäkää alueen palveluja ja ennen kaikkea nauttikaa!

Hymyillään kun pelataan!
Mika Aitio, pj.

 

 

Puheenjohtajan tervehdys  26.2.2020

Hei jäsenet,

Golfkausi on jo osalla käynnissä ja muillakin pian alkamassa. Myös sääntömääräinen vuosikokous pidettiin viime viikolla: enemmänkin jäseniä olisi mahtunut mukaan, mutta hyviä päätöksiä tehtiin läsnä olleen porukan voimin.

Saat pian tämän vuoden jäsenmaksulaskun vielä tänä vuonna postitse. On tärkeää, että maksat jäsenmaksun eräpäivään mennessä saamallasi viitepankkisiirrolla; tällöin maksutiedot päivittyvät tietoihisi automaattisesti oikein ja pystyt käyttämään NEXGOLF-varausjärjestelmää. Jos maksat eräpäivän jälkeen (tai käteisellä vast.) niin jäsentietosi päivittyvät jopa usean päivän viiveellä.

WWW-sivuille on lisätty tämän vuoden toimintasuunnitelma, johon kannattaa tutustua, jotta tiedät, mitä jäsenmaksusi vastineeksi saat ja osaat olla valppaana ilmoittautumassa esimerkiksi juhlavuoden tapahtumiin. Tänä vuonna panostamme juhlavuoden lisäksi erityisesti uusien pelaajien ja tähän mennessä vähän pelanneiden kannustamiseen. Perinteiset seuran kisat toki pidetään edelleen.

Olette varmasti jo huomanneetkin, että tasoitusjärjestelmä muuttui muutama päivä sitten. Uusi tasoitus näkyy eBirdie-sovelluksessa, samoin kuin ne kierrokset, joiden perusteella uusi tasoitus on laskettu, jos olet päivittänyt sovelluksen ensin uusimpaan versioon. Pelikauden alun kynnyksellä on tarkoituksena järjestää sääntöilta, jossa myös valaistaan vielä uutta tasoitusjärjestelmää.

Keväisiä kelejä odotellen,
Minna, pj.

 

Puheenjohtajan tervehdys 13.11.2019

 

 

Hyvät Wiurilan golfseuran jäsenet,

kiitos kuluneesta golfvuodesta ja intoa tulevaan kauteen, joka on jo tuota pikaa alkamassa.

Pian päättyvän kauden päätösjuhlaa vietettiin lokakuun alkupuolella hauskoissa merkeissä. Tilaisuudessa syötiin hyvin, musavisailtiin ja tanssittiin erinomaisen musiikin tahdissa pitkälle aamuyöhön. Perinteisesti päätösjuhlassa myös palkittiin seuran kilpailuissa menestyneitä pelaajia. Seuran kapteeni muisti Kapteenin kannulla seuran jäsentä, joka on hyvällä pelihuumorilla varustettu suosittu pelikaveri ja innokas yhteisiin talkoisiin ja tapahtumiin osallistuva seuran jäsen. Kapteenin kannun sai tänä vuonna Eppu Aho.

Tänä vuonna perustettiin Heikki Isotuvan rahasto. Rahaston alkupääoma muodostui Heikin omaisten toiveesta siten, että omaiset toivoivat kukkien sijasta muistamista lahjoituksina rahastoon. Rahaston tarkoituksena on tukea seuran junioripelaajia jakamalla vuosittain sadan euron stipendejä pelioikeusmaksun maksamista varten tyttö ja poikajunioreille, jotka aktiivisuudellaan, esimerkillisyydellään tai menestyksellään omalta osaltaan luovat wiurilalaista positiivista ilmapiiriä ja yhteisöä. Tänä vuonna hallitus päätti nuorisotoimikunnan esityksestä jakaa stipendit Janet Isometsälle ja Eppu Aholle.

Seuran hallitus suunnittelee jo ensi kauden toimintaa. Toimintasuunnitelma hyväksytään tammi-helmikuussa pidettävässä seuran vuosikokouksessa. Vuosikokous on jokaisen seuran jäsenen tärkein vaikuttamisen hetki. Vuosikokous myös valitsee yhdistyksen hallituksen siten, että hallituksen jäsenistä joka vuosi on kaksi jäsentä erovuorossa ja kokouksessa valitaan tilalle uudet jäsenet hallitukseen. Seuran hallitus siis uudistuu joka vuosi. Puheenjohtajan ja kapteenin toimikausi on sääntöjen mukaan kaksi vuotta kerrallaan. Kokouksen kutsu julkaistaan hyvissä ajoin seuran www-sivuilla: tulkaa sankoin joukoin mukaan vaikuttamaan ja saamaan tietoa seuran toiminnasta.

Ensi vuosi on seuran historiassa merkkivuosi: yhdistys täyttää 30 vuotta. Juhlavuoden suunnittelu on jo käynnissä. Näistäkin suunnitelmista saat lisätietoa seuran vuosikokouksessa ja tietenkin www-sivuilta ja jäsentiedotteista. Olisi hienoa, jos jäsenistöltä löytyisi valokuvia seuran historian varrelta laitettavaksi esille valokuvanäyttelyyn, joka on tekeillä juhlavuoden kunniaksi. Ota yhteyttä, jos sinulla on valokuvia, artikkeleita tai muuta sellaista tätä tarkoitusta varten.

Jos haluat tulla mukaan suunnittelemaan juhlavuotta, osallistumaan seuran toimintaan jonkin toimikunnan jäsenenä tai sinulla on muuten ideoita tai toiveita ensi vuodelle, niin ole ihmeessä yhteydessä joko minuun tai muihin hallituksen jäseniin. Meidän yhteystietomme ovat wgcc.fi sivuilla. Kaikki ideat ja toiveet ovat arvokkaita ja otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon, koskevat ne sitten juhlavuotta tai ensi vuoden toimintaa yleisesti. Pelaaja Ensin -kyselyn vastaukset otamme luonnollisesti myös huomioon.

Lämpimin terveisin
Minna,
seuran puheenjohtaja

PS. Kentällä on syksyllä tapahtunut pientä ilkivaltaa: kolmosväylä out- ja estetolpat ovat lähteneet omille teilleen. Jos olet nähnyt tai näet liikkuessasi kentällä pahantekijöitä, niin ilmoittele Kimmolle.