VARSINAIS-SUOMEN SENIORILIIGA 2022

V-S Senioriliiga 2022 otteluohjelma WGCC

1 WGCC KGM ma 23.5.2022 10:00
2 SaG WGCC ti 31.5.2022 10:00
3 WGCC AGN ma 13.6.2022 10:00
4 WGCC AlGo ma 27.6.2022 10:00
5 LoG WGCC ti 12.7.2022 10:00
6 WGCC ArGC ma 11.7.2022 10:00
7 UGK WGCC ti 19.7.2022 10:00
9 HGCC WGCC ti 16.8.2022 10:00
10 WGCC AG ma 29.8.2022 10:00
11 MTG WGCC ti 6.9.2022 10:00

 

https://wgcc.nexgolf.fi/wgcc/tournaments.nxg?cat=3

WGCC :

NexGolfissa tulee olemaan kukin Wiurilan ottelu ja siihen ilmoittaudutaan NexGolfin kautta - ilmoittautuminen aukeaa noin neljä (4)  viikkoa ennen ottelua ja ottelukapteeni valitsee joukkueen ja extra-pelaajat vähintään kolme päivää ennen ottelua. 

Valintakriteerejä :
Sellaiset pelaajat,  jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet pyritään nimeämään joukkueeseen tai ainakin extrapelaajaksi.
Tasapuolisesti pelaajia otteluun, ei aina ensimmäisenä ilmoittautuneet eli 'kaikki pelaa', koska enemmän tutustumista, kuin veristä kisaa.
Uuden sarjajaon takia naiset etusijalla veteraaneissa, kun nais-sarja täynnä.

Kotiotteluissa kaikille pelaajille tarjolla kahvi ja sämpylä   joko ennen kierrosta tai tauolla.

 

V-S Senioriliigassa otellaan alueen muita seuroja vastaan 12 henkisin joukkuein, joissa on 4 miestä, 2 naista ja 6 veteraania. Miesten ja naisten ikäraja 50 vuotta. Veteraanien ikäraja on 65 vuotta miehillä ja naisilla. Joukkueeseen voi osallistua samana vuonna kun täyttää vaaditun ikärajan, vaikka täyttäisikin vasta joulukuussa.

Pelimuotona on pistebogey. Tasoitusraja on 36. Yhteistulokseen lasketaan joukkueen 2 parasta miestä, 1 nainen ja 3 parasta veteraania. Ottelut pelataan vuorovuosina kotikentällä ja vieraskentällä. Kotiottelumme on pelioikeuden omaavalle ilmainen, vierasottelu maksaa 25 Euroa, sisältäen greenfeen ja lounaan (myös kotiottelussa saa lounaan).

Liigan joukkueet ovat:

Alastaro Golf, Virttaa
Archipelagia Golf Club, Parainen
Aura Golf, Turku
Aurinko Golf, Naantali
Harjattula Golf  & Country Club, Turku
Kankaisten Golf, Masku
Loimijoki Golf, Ypäjä
Meri-Teijo Golf, Teijo
Salo Golf, Salo
Uudenkaupungin Golfklubi, Uusikaupunki
Wiurila Golf & Country Club, Halikko
 

Varsinais-Suomen Senioriliigan säännöt 2022

 

Joukkueessa pelaa 4 mies-, 2 naissenioria ja 6 veteraania (mies- tai naispelaajia).
Etukäteen on ilmoitettava mihin kategoriaan kukin pelaaja lasketaan. Veteraanien oltava vähintään N65 tai M65 tai tayttävät kysesenä vuotena.

Joukkueeseen saa osallistua yleissäännöstä poiketen myös joukkueen kotikentällä pelioikeuden omaava pelaaja. Kuitenkin pelikauden aikana liigapeleissä pelaaja voi edustaa vain yhtä seuraa.

Kotijoukkue on vastuussa siitä, että ottelu pelataan sovittuna aikana ja ottelutulos ilmoitetaan viimeistään seuraavana päivänä sarjavastaavalle: tapio.rohkea@wgcc.fi  Ottelun siirrosta on sovittava osapuolten kesken riittävän ajoissa, mielellään vähintään viikkoa ennen pelipäivää. Jos olosuhteet pelipäivänä ovat erittäin huonot, voivat ottelukapteenit sopia pelattavaksi vain yhdeksän reikää (lopputulos ilmoitetaan kaksinkertaisena) tai sopia kokonaan uuden pelipäivän.

Joukkueen kokoonpano on ilmoitettava vähintään kahta pelipäivää ennen ottelua kotijoukkueen caddiemasterille ja seuran seniorivastaavalle. Ilmoituksessa on myös mainittava kuka on joukkueen kapteeni kyseisessä ottelussa!

Vierasjoukkueelle varataan yksi ylimääräinen lähtö enintään neljälle pelaajalle. Kotijoukkue voi täydentää lähtöä omilla pelaajillaan. Näiden pelaajien tulosta ei huomioida joukkueiden tuloksissa.
Vierasjoukkue ilmoittaa ylimääräiset pelaajat joukkueen kokoonpanon yhteydessä.

Kilpailumaksu on 25 euroa per pelaaja ja se sisältää vähintään keittolounaan. Kilpailumaksua ei voi maksaa vapaakortilla, pelilipulla tai millään alennuskortilla. Mikäli kotijoukkue laskuttaa vierasjoukkueelta kilpailumaksun tai osan siitä, vierasjoukkueen ottelukapteenin tulee jo joukkueen kokoonpanon ilmoittamisen yhteydessä toimittaa kotijoukkueelle tarkat laskutusohjeet.

Lähdöt neljän hengen ryhmissä ja jokaisessa lähdössä on oltava molempien joukkueiden pelaajia.

Pelataan stableford pistebogeyta normaalein säännöin. Pelaajan tuloksesta ei voida tehdä mitään leikkauksia. Tasoitusraja on kuitenkin hcp 36, eli korkein huomioitava tasoitus on 36, vaikka pelaajan todellinen tasoitus olisi tätä korkeampi. Tasoituksissa huomioidaan kentän slope-taulukot normaalisti. Kenttien pelaajille asettamat omat tasoitusrajat eivät ole otteluissa voimassa.

Naisseniorien sekä veteraanien sarjassa pelataan punaisilta ja miesseniorien sarjassa keltaisilta tiiauspaikoilta. Mikäli tiiauspaikat ovat merkityt muulla tavoin, pelataan lähinnä vanhaa merkintätapaa (punainen/keltainen) vastaavilta pituuksilta.

Joukkueen yhteistulokseen lasketaan kustakin kategoriasta paras puolisko, eli kaksi miessenioria, yksi naissenioria ja kolme veteraania (pistebogey-tulokset lasketaan yhteen).

Kussakin ottelussa tulee joukkueilla olla nimetyt kapteenit. Kapteenit sopivat keskenään mahdolliset erimielisyydet. Mikäli kapteenit eivät pysty sopimaan, alistetaan asia sarjavastaavan päätettäväksi.

Vierasvoitosta joukkue saa neljä pistettä, kotivoitosta kolme pistettä, tasapelistä kaksi pistettä ja tappiosta yhden pisteen.

Taulukossa sarjapisteet ratkaisevat järjestyksen ja jos sarjapisteet ovat tasan, ratkaisee järjestyksen tehtyjen bogey-pisteiden piste-ero. Jos nekin ovat yhtä suuret, sijoitus jaetaan. Keskinäisiä otteluita ei huomioida, koska kotikentän merkitys on liian suuri.

Luovutusvoitto huomioidaan tuloksissa seuraavasti:

  -luovutusvoiton saanut joukkue saa 3 pistettä ja bogey-pisteet koko kauden keskiarvon mukaan

  -luovuttajajoukkue saa 0 pistettä

Palkintojen jako tapahtuu voittaneen joukkueen kotikentällä järjestettävässä päätöstilaisuudessa kahden viikon kuluessa sarjan päättymisestä, mielellään vielä syyskuun aikana.

Liigan voittaja järjestää päättäjäistilaisuuden ja tarjoaa palkintoseremonioiden yhteydessä kotikentällään pelikierroksen muiden seurojen edustajille (enintään kaksi pelaajaa / seura). Järjestävä seura voi nimetä kilpailuun useampia pelaajia, kuitenkin niin että yksi pari nimetään seuran edustajapariksi kilpailussa.

Jokainen seura maksaa liigaan osallistumisesta 30 euron liigalisenssimaksun, jonka sarjan voittanut joukkue laskuttaa muilta seuroilta ja sillä kustannetaan kauden päättäjäisten ruokailu ym. kuluja.

Peleissä auton käyttö sallittu, ei vaadi välttämättä lääkärin lausuntoa.

cc seniorit

Tags: