Jäsentiedote elokuu 2023

Mestisten aikaan
Elokuun puolivälin aikaan paikkeilla kilpaillaan perinteisesti seurojen mestaruuksista. Kilpailut ovat oiva mahdollisuus oman kilpailutason mittaamiseen ja paineensietokyvyn testaamiseen.  Viikonloppuna pelattiin Yleisen sarjan naisten ja miesten mestaruuksista sekä seniori 65 ja 70- vuotiaiden miesten mestaruuksista. Tarjolla olisi ollut myös 60 v miesten ja naisten sarjat sekä 70 v naisten sarjat. Näihin ei valitettavasti saatu tarpeeksi osallistujia sarjojen läpiviemiseksi. Sarjoihin ilmoittautuneet osoittivat venymiskykynsä ja siirtyivät naisten ja miesten yleiseen sarjaan ja pääsivät näin haastamaan sekä itsensä ja muut pelaajat. Hienoa!

Mestaruudet ja sijoitukset löytyvät kilpailukalenterista, mutta mainitaan nyt tärkeimmät: Naisten sarjan voitti Riikka Laakso, M 70 sarjan Klaus Löfberg, M65 sarjan Kjell Östman ja miesten sarjan Lari Silfver. Onnittelut vielä voittajille ja myös kaikille mukana olleille! Ilman osallistujia ei kilpailuja voida järjestää.

Ensi viikonloppuna on mahdollista kisata M ja N  50 v sarjassa ja Juniorisarjassa (21V). Seuran kilpailutoimikunta toivookin heräämistä erityisesti niiltä, jotka missasivat ensimmäisen viikonlopun. Ikä on vain numero, joten kaikki jotka ovat täyttäneet 50 v (tai täyttävät tänä vuonna) saavat osallistua kilpailuun ja junioripuolella 21V on yläikäraja osallistumiselle. Tarjolla on myös seuran kustantama lounas lauantaina ensimmäisen viikonlopun mestaruuskisojen tapaan. Mukaan mahtuu vielä!

 

Tasoitusasiaa
Mestaruuskisat pelataan ilman tasoituksia, mutta monissa muissa kilpailuissa pelataan tasoitusten kanssa. Reilun pelin henkeen kuuluu, että tasoitusta ylläpidetään säännöllisesti pelaamalla, joko kilpailuissa tai muuten tasoituskierroksia pelaamalla. Kun pelaat tasoituskierrosta, jonka itse merkitset eri elektronisilla keinoilla, muistathan kertoa pelikaverillesi tästä kierroksen alussa. Hänet voit sitten merkitä merkkariksi kierroksen jälkeen. Tasoituksen ei ole tarkoitus olla sinun pelaamiesi kierrosten keskiarvo vaan pelaamiesi parhaiden kierrosten keskiarvo. Tasoitukseen kuuluu pelata vain noin 20% kierroksista, ei joka kerta. Tämän kun pitää mielessä niin voi olla itselleen armollinen.

Keinotekoinen tasoituksen manipulointi on väärin sekä itseä, että  kanssapelaajia kohtaan ja alueen kilpailutoimikunnat ja kapteenit joutuvat valitettavasti silloin tällöin puuttumaan asioihin. Räikeimmät tapaukset ovat johtaneet jopa seuroista erottamiseen, kun kierroksia on syötetty systeemiin ilman, että on käyty edes kentällä ko päivinä. Tasoituksesi on oikealla tasolla, kun pelaat säännöllisesti tasoituskierroksia. Ei se sen vaikeampaa ole. WHS systeemi laskee sen automaattisesti ja siinä se on. Mitä useammin pelaat tasoituskierroksia, sen ”oikeampi” tasoituksesi on.

 

Scramble syksy tulee!
Pelaaja ensin kyselyissä kotiseuralta on toivottu enemmän scramble- kilpailuja. Veikon Kone, Pressan ja Kurpitsa Open Scramble vastaavat huutoon. Osallistu yhteen tai vaikkapa kaikkiin mahdollisuuksien mukaan. Elokuussa riittää tapahtumia ja syys- sekä lokakuunkin tapahtumat löydät kilpailut ja tapahtumat osiosta www sivuilta. Tarjolla on treenejä eri ryhmille, kilpailuja, ystävyysotteluja sekä seuramatka. Poimi omasi tapahtumien joukosta.  Osallistumalla saat vastinetta jäsenmaksulle ja tutustut seuramme jäsenistöön. 

 

Alastaroon reissulle!

Kaikille WGCC:n jäsenille avoin pelireissu Alastaro Golfiin. Bussi lähtee Wiurilan juhlasalin edestä klo 8:00 ja pelilähdöt ovat alkaen klo 10:00. Paluumatkalle lähdemme noin klo 17:00. Hinta 50 eur, juniorit 35 eur, sisältäen greenfeen, lounaan kierroksen jälkeen ja bussikuljetuksen. Mukaan mahtuu 24 nopeinta. Ilmoittautuminen NexGolfissa 1.-27.8.

 

Vapaaehtoisia tarvitaan!

FJT finaalit pelataan 23-24.9 ja niihin tarvitaan eri tehtäviin vapaaehtoisia. Ilmottauduthan www sivujen kautta ja pääset seuraamaan huippujuniorien pelaamista kentällämme. Lisätietoja tapahtuman lähestyessä.

 

Hyödyllistä luettavaa:
Golfin säännöt: www.wgcc.fi/golf-säännöt
Ready Golf: www.wgcc.fi/ready-golf
Golfkäyttäytyminen: www.wgcc.fi/golfkäyttäytyminen
Paikallissäännöt: www.wgcc.fi/paikallissäännöt  (päivitetty 11.4.2023)
Opetus ja Valmennus: www.wgcc.fi/opetus-ja-valmennus
Jäsenedut: www.wgcc.fi/jäsenmaksut-ja-edut

 

Terveisin
WGCC ry Hallitus