AUKIOLOAJAT

Caddiemasterin toimisto:

avoinna arkisin 09.00-18.00

lauantaisin 8.00-15.00

sunnuntaisin 8.00-14.00

puh. 02-727 8100

Muina aikoina 0400 523602 (Kimmo)

 

YHTEYSTIEDOT

Viurilantie 126
24910 HALIKKO
Puh: (02) 727 8100
Email: toimisto@wgcc.fi 

Emme ota ajanvarauksia sähköpostitse.

AJANVARAUS NexGolf

KILPAILUT

KAPTEENIN PALSTA

14.4.2016

Tervehdys teille Wiurilalaiset ja hyvää alkanutta kautta 2016.

Nyt näin aamupakkasten aikaan on erittäin tärkeää pitää huoli siitä, ettei kukaan mene pelaamaan jäätyneelle kentälle. Asiasta on varsin selkeät ohjeet annettu www-sivuilla kenttähenkilökunnan puolesta ja niitä on noudatettava.

Kenttä avattiin lauantaina 2.4. ja on varsin hyvin talvehtinut. Greenit loistavassa kunnossa ja voimassa oleva siirtosääntö tekee pelaamisesta hienoa näin talven jälkeen.

Talvella tavoittanut suru-uutinen on asettanut taas arvot, ainakin omalta kohdaltani uuteen järjestykseen. Hyvän pelikaverin jättämä aukko on mielessä varmaan vielä pitkään. Osanottoni omaisille ja läheisille.

Klubimatka tehtiin keväällä Teneriffalle Buenavistan kentälle ja mukavaa oli, kiitos vielä kaikille mukana olleille. Naurua ainakin matkalla riitti hyvien juttujen ansiosta.

Kisakalenteri on julkaistu pääosin ja toivonkin kilpailuihin osallistuttavan ahkerasti, varsinkin kauneimman sukupuolen edustajat. Kapteenin kierros pelataan 1.5. Tänä vuonna pelataan yksi kierros enemmän miesten reikäpelissä edellisvuosiin verrattuna, syynä tähän on, että saataisiin suuremmalle osallistuja joukolle tuota reikäpelikokemusta, joka pelinä on varsin erilainen verrattuna lyöntipeliin. Karsinnat pelataan 15.5, joten ilmoittautumiset liikkeelle rohkeasti vaan.

Yhdeksi tämän kauden teemaksi haluan nostaa tuon 18-väylän perässä tulevan ryhmän lyöntien seuraamisen ja lyöntiluvan antamisen. Ei enää yhtään valitusta saa tulla, että oman seuran jäsen ei edes vaivautunut päätänsä kääntämään ja katsomaan onko teeboksissa ketään. Se ei tarkoita, että pitää jäädä odottamaan takana tulevaa ryhmää.

Allekirjoittaneen yksi painajainenkin toteutui, joka golffarin unelma holarista, tietenkin järkyttävällä kylkkärillä kuppiin. Väylällä 16 pirunmoista lentoa suorinta tietä keppiin ja siitä kuppiin. Aina on toivonut, että jos homma joskus toteutuisi, niin kysymyksessä olisi tästä notkeasta varresta lähtevä täydellinen suoritus, jota muut ryhmässä olijat saisivat ihailla, eikä edellä mainittu pallon lentorataa minimissään pitävä suoritus, josta palautteena kohmeisissa käsissä, nyt kynnetkin irtoavat, minun tuuriani. Golfhan on sitä ainakin minulla.

Nähdään klubilla ja hyvää kevään alkua kaikille Wiurilalaisille.

V-MT

16.7.2015

Tervehdys

Kesä on noin kalenterillisesti ehtinyt puoleen väliin, mutta nuo kesäiset päivät eivät ole ehtineet vielä alkaakaan, ei ainakaan minun mielestäni. Koko alkukauden olemme saaneet nauttia erittäin hyväkuntoisista greeneistä ja nyt väylätkin rupeavat näyttämään hyviltä. Kenttämiehille kuuluu suuri kiitos kaikkien meidän pelaajien puolesta.

Reikäpelit saatiin pelattua loppuun ja miesten voittajaksi selvisi, kuka muukaan kun oma Arto Laaksosemme. Naisten sarjan voittajaksi selvitti itsensä Beatrice Östman. Tähän kilpailuun toivoisin lisää naisosanottajia. Reikäpeli on pelinä kuitenkin niin erilainen kun nuo tavallisimmin pelatut pistebogey ja lyöntipeli ja sitä kautta mukaan tulee peliin mukaan tuo psyyke entistä vahvemmin.

Jussikisa pelattiin tänä vuonna varsin kosteissa merkeissä, mutta saatiin kuitenkin pelattua loppuun ja vietettyä iltakin varsin rattoisissa merkeissä. Jussikisan pelimuodoksi oli valittu Texas scramble, joka myös pistää joukkueen miettimään, millä pallolla kannattaa jatkaa, koska valitun pallon lyöjä ei itse päässytkään lyömään palloa, vaan ne kaksi muuta yrittää saattaa pallonsa mahdollisimman hyvään asemaan. Eli ei aina kannata valita sitä pisintä lyöntiä vaan on mietittävä seuraavaa lyöntiä. Kisan jälkeen syöttiin hyvin ja vietettiin iltaa aina pikkutunneille asti. Kiitos vielä kaikille osallistujille.

Ensimmäinen klubi-ilta vietettiin myös 12.6, joka aloitettiin tiukalla kilpailulla ja jonka jälkeen syötiin hyvin ja taidettiin vähän juodakin, mukavaa oli. Seuraava järjestetään ensikuun aikana, joten seuratkaa tuota klubitoimikunnan palstaa.

Wiurila osallistui mukaan tuohon 24 h golfia nuorisotoiminnan hyväksi ja sitä seuratessa hyvinkin läheltä ei tarvitse miettiä kenelle kuuluu sankarin viitta. Aition Mika ja Virkin Juri pelasivat jopa terveytensä riskeeraten tuon uskomattoman 7 ½ kierroksen verran golfia. Viimeisellä puolikkaalla en erottunut tällä hieman epätasapainoisella askeltamisella joukosta yhtään, siinä kunnossa oli noiden gladiaattoreiden polvet ja jalat. Iso kiitos heille sekä kiitos myös kaikille rahallisesti asiaa tukeneille, nyt meillä on noin 4 600 € sijoittaa rahaa oikeaan tarkoitukseen, eli nuorisotoiminnan tukemiseen.

Heinäkuussa saatiin käyntiin tuo kenttävalvoja toiminta, joka on heti saanut kiitosta. Valvojat tekevät 3 tunnin vuoroja kentällä aina ruuhkaviikonloppuisin ja palkkioina heille tarjotaan ruoka. Tähän toimintaan kaivataan lisää vapaehtoisia, jotta saadaan taattua toiminnan jatkuminen ja kentän joustava rullaaminen viikonloppuisin, ilmoittautua voi caddiemasterille.

Tuohon meidän vapaaehtoisten listalle olisi hyvä saada uusia nimiä sekä naamoja, jotta nämä vanhat eivät vääntyisi alaspäin. Meillä on caddiemasterin tiskillä se kurssiaineisto, jonka kävimme läpi silloin ja siihen tutustumalla ensin  on helpompi mennä kentälle, jos kuitenkin katsot niin, että haluaisit kokeilla hommaa ensin, niin ilmoittaudu jo jonkun listalla olevan apukuskiksi, jotta näet valvoja työn paremmin. Me kaikki jotka haluamme pelata hyvin rullaavassa kentässä, pystymme omalla panoksellamme vaikuttamaan siihen, että toisetkin pääsevät kokemaan sen.

Muutamissa viikonlopun kisoissa olemme tarvinneet forcecadieitä väylällä 18 ja olemme toki saaneetkin heidät sinne, mutta lisää vapaehtoisia tarvitaan myös siihen toimintaan. Meillä on lista caddiemasterilla johon voit jättää nimesi, niin saamme arvokkaat palvelukset käyttöön.

Hiukan ikävämpääkin tapahtuu myös tällaisessa yhteisössä. Joku golffari oli niistänyt ison siivun greenin pintaa väylän 8 greenillä, joka haittaa pelaamista niinkin muuten hyvä kuntoisilla greeneillä. Asia tullaan selvittämään, mutta näkö havaintoja toki kaivataan.

Pelaaminen caddiemasterin toimiston ollessa suljettuna on meillä ohjeistettu varsin hyvin, eikä siitä poiketa. Kenttäyhtiö ansaitsee rahaa greenfeeistä ja sillä rahalla maksetaan kulut, jolla saadaan kenttää pyöritettyä. Kaikki pelikierrokset on maksettava. Nyt on näkynyt tasaisesti iltapelaajia josta osa on ilmoittautunut, niin kun kuuluukin, mutta osa on laiminlyönyt sen ja samalla jättänyt maksamatta pelikierroksensa. Siihen tullaan puuttumaan asian kuuluvalla tavalla.

Seuraottelu pelattiin tänä vuonna Espoon Ringside Golfissa, jossa saimme juoda voiton maljan. Kiitos kaikille joukkueessa mukana oleille ja siitä, että mahdollistitte pokaalin tuomiseen oikeaan paikkaan.

Ei muuta kun hyviä pelejä.

-v-mt-

 

 

13.5.2015

Tervehdys

Kapteenin Kierros 2015 on pelattu ja mukana oli hyvä määrä osallistujia. Kapteenin Kierros osoitti kyllä sen taas, että Wiurilan kenttä rullaa varsin hyvin, vaikka lähdimme pelaamaan yhteislähtönä ja lähtöjä oli 23 kpl. Nopeimmat ryhmät selvittivät kierroksensa 4 tunnissa ja vartissa ja siitä puolentunnin sisällä olivat kaikki tuoneet korttinsa syötettäväksi NexGolfiin työryhmälle 2xV-M, joten ei voi olla kun tyytyväinen siihen. Lopuksi sade taisi hieman kastella myös pelaajia. Onnea vielä voittajille ja muistakaa noutaa palkinnot.

Kilpailussahan on aina mukana se oma jännityksensä, joka usein aiheuttaa muuten niin hyvään ja säännölliseen svingiin pientä epätarkkuutta ja sitä kautta myös pallon hakemista mitä ihmeellisimmistä paikoista pelialueelta, jossa ei muuten tule vierailtua kovinkaan usein. Näillekin peli-iloa kohottaville omille suorituksille ja joskus myös naapurinkin on meidän suotava aikaa tuon pallon etsimisen muodossa se viisi minuuttia maksimissaan. Saatika sen varapallon lyömisen jälkeiselle mielentilalle sekä jonkun tokaisulle ”mikset heti lyönyt tuommoista” kun pallo on juuri siellä missä sen alkuperäisen pelipallon piti olla ja etsittävä Pro V1 on jossain usein niin pirun hankalassa paikassa.

Itse innostuneena oikean jalan laihduttamisesta lihasten surkastumisen muodossa en päässyt kentälle kun käymään autolla toteamassa, että kaikki menee hyvin. Tuota työtä riitti tuolla järjestely puolellakin ihan hyvin ja aika kuluu siinä mukavasti.

Ei sitä ennen ole tullut juuri ajatelleeksi mitä se cädärin homma on kilpailussa ja muutenkin, ennen kun pääsee siihen vähän tutustumaan niin kun minä. Tuo Caius taisi ottaa allekirjoittaneen ihan säälistä siihen mukaan, ettei tulisi liika noita vieroitusoireita golfista. Sen ainakin siinä hommassa huomasin, että tällaisen suorittajan on vähän vaikea saada karautettua sitä hymyä kasvoille palvellessa asiakkaita, kun vähäisetkin harmaat aivosolut raksuttavat omiaan, joten arvostus näitä meidän toimihenkilöitämme kohtaan kasvoi kyllä taas muutaman pykälän.

8.4.2015 oli sääntöilta, jonka piti meille Kari Bastman. Sääntöillassa oli ihan mukavasti porukkaa mukana ja sieltä saatiin puhuttua rohkeimmat mukaan Turkuun seuratuomarikurssille. 9.5.2015 pidettiin Salo Golfissa meidän kolmen lähialueen golfseuran yhteinen seuratuomarikurssi, jossa meiltä oli mukana kahdeksan seuratuomari ehdokasta ja kaikki läpäisivät kokeen. Hienoa.

Viime viikonloppuna pelattiin OnGolf Tour scramblenä, joka aiheutti hiukan jälkipuhetta kyseisen kilpailumuodon käyttämisestä kilpailussa, jossa on palkintona tuonkin arvoinen matkalahjakortti. Viime vuonna avattu keskustelu saa ainakin meidän alueellamme uutta tuulta alleen.

Seuraavat kaksi viikonloppua keskitymme seurana omaan reikäpeliimme. Sunnuntaina 17.5 pelataan karsinnat ja lauantaina 23.5 sekä sunnuntaina 24.5 pelataan kaavion mukaiset pelit, jonka jälkeen saamme mestarit 2015 selville. Reikäpeli on varsin mielenkiintoinen pelimuoto, jota kannattaa kyllä kokeilla, joten kaikki rohkeasti karsintaan mukaan. Varsinkin naiset.

Karsintaan olemme saaneet forecaddieksi vapaehtoisia, mutta seuraavalle viikonlopulle tarvittaisiin vapaehtoisia myös mukaan.

Ruuhkaviikonlopuksi on tarkoitus aloittaa kenttävalvonta, joka pyörii jäsenten talkoovoimin. Siitä pidetään koulutustilaisuus maanantaina 25.5, klo 19.00. Kaikki vapaehtoiset mukaan kuuntelemaan, miten sitä on tarkoitus pyörittää.

Kaksi rohkeaa, väsymätöntä sekä myös armotonta golffaria aikoo pelata kansallisella golfviikolla 24 tuntia golfia nuorisomme hyväksi, siitä tulemme kertomaan lisää ihan pian…..

 

Ei muuta kun hyviä pelejä.

Veli-Matti

 

25.3.2015

Kevät yllätti golffarit, näinkin kai voi sanoa, aurinko aloitti lämmittämisen oikein urakalla ja lumi suli kentältä aiheuttaen golfkärpäsen heräämisen talvihorroksesta, joten Wiurilahan valmistautui kentän avaamiseen 14.3.2015.

Pelaajamäärä oli varsin hyvä koko viikonlopun ja kenttämestari henkilökuntineen oli saanut ainakin greenit säilymään hyvin tuon lyhyen talven jäljiltä.

Oma pelin alkoi ja taisi päättyäkin hieman ontuen viikonloppuna, mutta aika parantaa haavat sanotaan, mutta mikä tuon akillesjänteen?

Meillä järjestetään 8.4.2015 klo 18.00 sääntöilta Klubiravintolassa, jonne toivonkin runsasta osanottoa. Sääntöilta toimii hyvänä treeninä Turussa 11.4.2015 pidettävälle seuratuomarikurssille, josta ei ikävä kyllä vielä ole sen tarkempaa tietoa mitä tuolta liiton sivuilta löytyy, sama kouluttaja eli Kari Bastman on molemmissa tilaisuuksissa. Meillä on tällä hetkellä 9 voimassa olevan tuomarikortin omaavaa henkilöä ja viime vuoden jäsenmäärämmehän oli tasan 800 jäsentä, joten prosentilla mennään.

Golfissahan pelaaja toimii omana tuomarinaan, eli perus sääntötietämys on varmaan meillä kaikilla, mutta tavoitteeksemme voisimme asettaa, että saisimme ainakin 20 tuomarikortin omistavaa omaa jäsentä tännekin.

Seniorit ovat taas järjestäytyneet kenttätalkoisiin, mikä on iso apu ja säästö kenttähenkilökunnalle, jota ennen näin sesongin alkua ole muutenkaan joutilaaksi asti. Tuota yhteistyötä on ilo seurata.

Näin uuden kauden alkaessa on jokaisen pelaajan hyvä varmistaa, että jäsenmaksu on maksettuna ja näin varmistat pääsyn kentälle ongelmitta.

Ei muuta kun hyviä pelejä.

Veli-Matti

 

9.3.2015

Tervehdys teille Wiurilaiset. Vuosikokous on valinnut allekirjoittaneen teille uudeksi kapteeniksi tulevalle kaksivuotis-kaudelle.

Vielä kerran iso kiitos Ilpolle, joka on toiminut esimerkiksi koko minun golfurani aikana kapteeninamme. Saappaat ovat suuret ja täytettävää riittää. Jo tästä virasta minulta tiedusteltaessa, vannotinkin Ilpoa lupautumaan avukseni aina tarvittaessa ja miehen tuntien onhan se vastaus selvä. Erittäin mieluusti näen Jurin myös heiluttelevan vielä puheenjohtajan nuijaa seuraavat kaksi vuotta. Eli ei hyvää kannata vaihtaa.

Hallituskin muodostui sellaiseksi, ettei tarvitse kotoa kysyä lupaa kokouksiin lähtemiselle. Tervetuloa kaikille uusille hallitusjäsenille; Tuula Koponen, Mika Visuri sekä vaimo Kirsi Toivonen. Seuralle ison panostuksensa jo tähän mennessä antanut Pasi Kuhalainen onneksi myös jatkaa tehtävässään, jossa on ollut aivan ilmiömäinen. Nyt meillä on seuran hallituksessa kolme naisjäsentä, joka taitaa olla ennätys seuran historiassa, naisnäkökulmaa.

Meillä Wiurilassa on asiat hyvin, näin uskallan väittää ja yhteistyö Oy:n ja seuran välillä pelaa moitteettomasti, joten mikä Wiurilalaisen pelatessa.

Paljon puhutaan golfharrastuksen hiipumisesta muissa seuroissa, mutta meidän kohdalla asia on kuitenkin onneksi toisin päin, ja miksei olisi puitteet ovat aivan upeat sekä seuran panostus nuoriin on ollut viime vuosina esimerkillistä ja siitä kiitos sinne minne kiitos kuuluukin.

Näin keskitalvella kun katselee ulos ikkunasta ja opettelee uudelleen kävelemään, ei voi kun ihmetellä näitä tämänkin talven säitä, tänäänkin kun aurinko oikein paistoi, niin lumi suli portailla aivan kun huhtikuun paisteessa. Toivottavasti ei tuo vuotuinen lämpötila keskiarvo pysy tänä vuonna paikoillaan, vaan saadaan lämmin sopivan kostea kesä, ja päästään jo ennen pääsiäistä kentälle.

Joten kerran vielä kiitos luottamuksesta ja toivottavasti olen sen arvoinen.

Veli-Matti

UUTISET

WGCC

 • 17.6.2018

  Tänään su 17.6. klo 20 alkaen greenien lannoitusta.

 • 14.6.2018

  Suomen Golftalon demopäivä rangella huomenna pe 15.6. klo 15.30-18.00. Tule testaamaan kauden uutuudet, tsekkaamaan poistomailat tai hiomaan lyöntiä! Erikoistarjouksena demopäivässä: kaikkien klubi-iltaan osallistuvien kävijöiden kesken arvotaan Wilson DX2 -uutuuspalloja! 

 • 11.6.2018

  Perinteinen juhannuskisa pelataan to 21.6. Lähtö klo 17.00 yhteislähtönä. Lämpimästi tervetuloa mukaan, täältä alkaa juhannuksen vietto parhaalla mahdollisella tavalla! 

 • 11.6.2018

  Catmandoo Openin ilmoittautuminen on vauhdissa ja vielä mahtuu mukaan. Kisa pelataan tulevana lauantaina klo 9.00 yhteislähtönä. Luvassa hyviä palkintoja sekä kaikille osallistuneille Catmandoo-tuotepalkinto!

 • 11.6.2018

  Kesän ensimmäinen klubi-ilta järjestetään tulevana perjantaina klo 17.00 alkaen! Tervetuloa mukaan niin uudet kuin kokeneemmatkin klubi-illoissa kävijät. Luvassa uutta golfista, maukasta ruokaa, pientä ohjelmaa sekä leppoisaa seuraa! 

NUORISO

 • 16.6.2016

  Varsinaiset nuorison sivut löytyvät TOIMINTA-valikosta

SENIORIT

 • 16.6.2016

  Varsinaiset SENIORIEN sivut löytyvät TOIMINTA-valikosta

NAISET

 • 16.6.2016

  Varsinaiset NAISTEN sivut löytyvät TOIMINTA-valikosta

KENTTÄMESTARI

SoMe